شيف المستقبل

اهم واشهر الحلويات العالمية

طريقة عمل البيى فور بالطريقة المصرية







المقادير:


- 3 بيضات.
- 1 ملعقه صغيره فانيليا 
5 كوبايات دقيق
- 4/1 م ص باكنج باودر.
- 4/1 1 كوبايه سكر مطحون.
- 2 كوبايه سمنه او زبده



ملحوظه خللي المعيار بتاعك بكوبايه واحده

الطريقه

1-ننخل الدقيق +الباكنج باودر ويترك الخليط على جنب




) نخلط السكر المطحون + السمن جيداً حتى 


 
) نخلط البيض+الفانيلا


 
ونضيفهم لخليط السكر والسمن وعندما يصبح الخليط متجانس مثل اللي في الصورة




نضيف خليط الطحين والباكنج باودر ولكن بالتدريج يمكن ما تحتاجون كل كميه الطحين المهم تكون العجينة متماسكة وسهلة التشكيل مثل اللي في الصورة]

4) نشكل البتي فورة على حسب الرغبة ويوضع في صينية الفرن(يفضل أن تكون غير مرتفعة الأطراف) مدهونة بالقليل من الزبدة أو السمن يوضع في الفرن على حرارة 200 درجة لمدة 10 دقائق تقريباً أو حتى يحمر قليل






 
البيتيفور بعد ما طلع من الفرن



ممكن تضيفي ملون طعام لقسم من العجين و تضعي كرات صغيرة على الاشكال اللى ساويتيها



المصدر: http://www.ahba2b.com/vb/showthread.php?t=18325#ixzz1xMPttGrL

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1 2 3 4 5
0 تصويتات / 109 مشاهدة
نشرت فى 9 يونيو 2012 بواسطة mo3az0mansour

ساحة النقاش

معاذ منصور

mo3az0mansour
اهم واشهر الحلويات العالمية »

ابحث

تسجيل الدخول

عدد زيارات الموقع

45,730