<!--<!--<!--

نماذج أسئلة اللغة الانجليزية

1- Which of the following is NOT a complex sentence?

(a) My wife and I went to Alexandria for a week, and my parents

spent their summer holiday in Ras el-Bar.

(b) After we argued for almost an hour, we all decided to stay

home to watch a movie on TV.

(c) As they were confused with the new courses, the students did

badly on their first monthly exams.

(d) Young people, who live away from their families, are not

highly regarded in oriental societies.

___________________________________________________________

2- Which of the following is NOT a pair of synonyms (similar in

meaning)?

(a) abstract – summary                  (b) powerful - strong

(c) power – authority                        (d) abstract - concrete

___________________________________________________________

3- Which of the following prefixes gives the opposite of the

underlined word in the following sentence?

He acted so strangely that she looked at him in ---belief.

(a) un-                                               (b) in-

(c) dis-                                              (d) non-

___________________________________________________________

4- What is the language function used by Mrs. Karima in the

following conversation?

Mr. Ahmed: Hi, Mrs. Karima. How do you like your

apartment?

Mrs. Karima: Well, Mr. Hegazy. I can hardly sleep from the

noise coming from next door.

(a) Apologizing                                (b) Complaining

(c) Disagreeing                                (d) Inviting

___________________________________________________________

5- What is the language function used by B in the following

conversation?

A: Would you like a piece of my special home-made cake?

B: It sounds tempting, but if I even smell cake, I gain weight.

(a) Accepting an offer                     (b) Giving an opinion

(c) Agreeing                                     (d) Refusing an offer

___________________________________________________________

6- Which one of the following sentences is correct?

(a) The show begins at 7:30; make sure you're there before 7:15.

(b) The show begins at 7:30 you'd better make sure you're there before 7:15.

(c) The show begins at 7:30 however, make sure you're there before 7:15.

(d) The show begins at 7:30 make sure you're there before 7:15.

___________________________________________________________

7- Read the following and choose the LEAST polite response to

this question:

Are you up to helping me with this science assignment this

weekend?

(a) Well, I am not sure. I am kind of busy this weekend.

(b) I'm afraid I can't. I already promised my mother to go out with

her this weekend.

(c) I don't think I'll be able to help. I've other things to do.

(d) I can't. Don't you see how busy I am these days?

___________________________________________________________

8- How should the teacher best handle the student's error in the

following situation?

Teacher: Ali, where did you go during the mid-year vacation?

Ali: I went to see my grandparents in the countryside. I

enjoyed with my stay there.

(a) Teacher asks other students to correct the mistake.

(b) Teacher writes the mistake on the board.

(c) Teacher stops the student and corrects the mistake on the spot.

(d) Teacher repeats the mistake and allows the student to correct

himself.

_________________________________________________________

9- Which of the following suffixes changes the word "act" into an

adverb ?

(a) ively-                                            (b) -ion

(c) –ing                                             (d) -ive

___________________________________________________________

10- Which of the following factors does NOT cause difficulty for

students to understand listening passages?

(a) Authentic speech tempo           (b) Letter-sound correspondence

(c) Contractions and reductions     (d) Critical thinking skills

___________________________________________________________

 

Answers:

1- a   2-d    3-c    4-b    5-d    6-a    7-d    8-d    9-a    10-b

 

 

Wish you the best of luck

التحميلات المرفقة

nassimbishra

اصبر على كيد الحسود فإن صبرك قاتله

  • Currently 60/5 Stars.
  • 1 2 3 4 5
20 تصويتات / 1300 مشاهدة
نشرت فى 7 ديسمبر 2010 بواسطة nassimbishra

ساحة النقاش

نسيم الظواهرى بشارة

nassimbishra
موقع تعليمى إسلامى ، نهدف منه أن نساعد أبناءنا الطلاب فى كافة المراحل التعليمية ، وكذلك زملائى الأعزاء من المعلمين والمعلمات ، وموقع إسلامى لتقديم ما يساعد إخواننا الخطباء بالخطب المنبرية ، والثقافة الإسلامية العامة للمسلمين ، ونسال الله سبحانه وتعالى الإخلاص فى القول والعمل ، ونسألكم الدعاء »

تسجيل الدخول

ابحث

عدد زيارات الموقع

868,626

ملحمة التحرير