Тони Морисън
В нея наскоро "родината"
За кого е този дом? Тези три думи, които са започнали с новата си книга, Тони Морисън, вие сте поздрав или атака, преди да започнем историята? Той е адаптиран от песен, написана от автора преди двадесет години, така че изглежда безопасно да се каже, те не са били предназначени да бъдат включени в тази книга, но дойде да сигнализира в дългосрочен план, е преследван и тормозел от идеята на книгата. Доминиращото положение на една идея, е идеята, пуснати от съответния самата песен. Това е изявление на самия говорител, че липсва признаване, както и отчетност за гражданин скрити и загадъчна и екзотична, която намира същото. Атмосферата на изолация прави последния ред на песента още по-изненадващо, това е линията, която казва: "Кажи ми, защо се заключват, че изглежда уместно за ключовете"

Ето защо, "родина" на романа, според описанието на издателя на романа, е дълга история, или въз основа на възела, може да се разглежда като алегория. В него се разказва историята (Франк Мууни) доброволец корейски ветеран от войните, колебливо начало в дома на пътуване за връщане. Но какво е дом? Франк току-що завърнал от борбата, когато се запознахме. Една година след като той напуска армията, за да завърши и да се върнете към разпокъсана нация. От тогава той се скита по улиците на Сиатъл ", не е точно бездомни, но в относително изместване". Аз разчитам на заплатата си в армията и загуби, и живее с приятелката си и загуби, и всичко се бори, за да не работи изобщо. Налице е възможността да загуби ума си. "

Започва събитието, всъщност напускане на Франк за работата си, облечен ограничения на болничното легло, той твърди, за да спи в цел да се избегне друга доза смъртоносна морфин, които се наблюдават от полицията за нарушаване не може да запомни. Престъпление е планирана и изпълнена бягството му от тях бързо и след това тичам далеч към Църквата на Сион,, които Той имаше смешни карикатури по-рано по време на колата на бандата. Там ще намерите подслон от преподобния Джон Лок (това е първата заключване на серия от ключалки, които се вписват ключ към Франк), което му помага в пътя си. Му беше част от Lotus, Грузия, който се опитва да ги избегне, тъй като пристанищата върне спомените от детството, които той не харесва. И понеже се боеше от лицето на залавянето на двама от неговите приятели в родната си Корея, която смущава сънищата му. Какво сега, е едно съобщение, в което се казва, че малката му сестра (HCV) в беда: "Ела бързо, ще умре, ако изостава".

Но идеята на дома е напълно побъркани за Франк, това е просто една горчива шега, ще е името на семейството си. Нацията не ще му даде утеха и утешение никога, но за него вече не разполага с повече от дирхама. Четири години по-стар, Франк е принуден да напусне дома си пеша, на първо място в Бандера Каунти. Това е чрез колективен четири, той се оженил за десет други семейство на мушка от мъжете (Маскиран и разобличавали) наредил да предаде на двадесет и четири часа, в противен случай смъртта ще бъде съдбата им. Мууни е приключила живота на Lotus. "Най-лошото място в света, дори по-лошо от състоянието на бойното поле за вид Франк като гръцкия си колега, без амбиция, и тесен Blambaladtha, задушава. Там родителите му са работили шестнайсет часа на ден бране на памук, засаждане култури. Оставянето на Франк да се предпази (C) в най-добрия случай, докато ние се отдадете в питейната вода дневно, в резултат на небрежност от страна на възрастните към тях. Родителите загина, а две малки, един бял дроб, и втори удар. Но ние трябва да отидем там, да получат сестра му, и предоставянето на грижи и грижи за нея, с надеждата да спаси живота си: "там е дълбоко вътре в тайна, да живеят самостоятелно образ на силна и добре за мен".

Какъв вид на егоизма, които могат да притежават собственост, тъй като, когато те идват на този дом, бедните духовно, това е нещо, което не успя да го дам на вас, да не говорим за хранене, е необходимо всеки жител в него?
Това е въпросът, породени от Морисън, и от това, че се търсят за един отговор за него в рамките на особеностите на Франк Мууни отвъд границите на този въпрос допълнително, и чрез на струните на историята, това ни напомня на лошо гостоприемство, с която гражданите на тази страна. По пътя си към юг, Франк използва "Зелена книга", която е съществена част от серия от туристически доказателства за американците от африкански произход през периода най-расистка на тази страна. Влакът е изправена пред колегите си пътници, които са били бити кървава, просто защото те се опитаха да купят кафе от една институция на яйцата. Там той среща момче играе с пистолет извън уволнен от полицията, пожарната, го губи възможността да се използва една от ръцете си. Франк сам е наранен и арести извън магазин за обувки. Дори е изтекъл на разума, който ние наричаме симптоми на шок днес, след излагане на страшни симптоми на заболявания, да му покажа чрез този расова метафора. Както стана плашеща случаи на нощна слепота, които светът става за него "екран кино черно и бяло".

Въпроси за стабилността на психологическото състояние на Франк се появяват във всяко ниво на повествованието. Бившата си приятелка си мисли, че е "девиантно човек". Ние чуя гласа ти, само в кратки глави, която се опитва да съветва или да поправи или да порицае разказвач, който знае всичко. Искаш да кажеш, тези показатели, че се стреми да възстанови психологически баланс, или е повече доказателства от разпадане? Дори когато той се опитва да се отърве от халюцинации, и работи да поеме отговорността, виждаме го притесняват, че той ще бъде безпомощен, и "си в затвора вътре, че се опитва усилено да се постигне." Когато самосъхранение изисква изоставяне на сънищата, те действат от името на човешкото желание, и това е опасност само по себе си.

Тогава там е човекът, нисък човек, който се носи сини панталони завишени бледо на цвят и широка периферия шапка, и ботуши Mudbba, че на целия въпрос - този човек се превръща мълчи за път на развлечение и забавление за Франк, тъй като той седна до него във влака. Както тя изглежда Франк е на негова страна, то замира пред очите му, и ние приемем, че този вид е един от Проявите на психическото състояние е стабилни на Франк, тя е символ на контрол на крехко чувство на мъжественост, ние сме тук ние видите Франк се опитва за компенсиране за състоянието му се влошава през изобретението си на формуляр Вижте преувеличени.

Занимаваме се с това предположение до конец наскоро, когато той идва обратно този млад човек с една дреха бледо син да се появи отново да се излее в полза на предположението ни, и потвърждава в силната и най-важното какво да ви кажа, на романа, че там е не като нещо, което в по патология на индивида.
С течение на времето, разкрива ни историята за на символично измерение на всеки един от тия малките, тъй като тя разкрива за нас, че Джеда Франк и (C) е на зло вещица като един на вещици (Hensel а Garetl), и че Франк е свидетел на клането на голям в Корея, и знаем, че това клане е "ревност", и, че жените, които са били лекувани (C) билкови медицински и сладко от горски плодове Бъдете "носи на отговорност да се издържат сами, и подкрепа, за да се нуждае за да им помогне", и като възстановеният (C) доверие в себе си, променя отношенията им към брат си: "вече не му трябва, както преди ", че такъв разкриващи, може да се чете като ярки проблясъци в текста.

Този роман ни разкрива величието на Морисън и възможността при избора на определени истории за черна опит, от който да се говори за опит в цяло. И по-конкретно способността им да преодолеят ограниченията в себе си натрупаната читатели. Завършването на тази работа се разкрива голяма способност да накара ни да се почувстваме, че ние не сме местожителство в страната само, но имат собственици, и то изисква нас колективно отговорни за тази земя, което ние наричаме дом.

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1 2 3 4 5
0 تصويتات / 56 مشاهدة
نشرت فى 28 مايو 2012 بواسطة MOMNASSER

ساحة النقاش

د .محمد ناصر.

MOMNASSER
»

ابحث

تسجيل الدخول

عدد زيارات الموقع

365,852