هنقشر القلقاس كويس و نغسلة بماية سخنة على قد ما تقدرى تستحملى سخونة الماية 

و فى اخر شطفة حطى عصير لمون على قد الكمية بتاعتك يعنى انا مثلا بحط 2 لمونة للكيلو و سبيى العصير حوالى 10 دقائق كدة و اغسلى هتلاقى كل المادة اللزجة خرجت بسهولة 

نيجى بقى للسلق 

شوفى بقى انتى هتاخذى ورق السلق و ارمى الجزور معرفش بقى و لا بيسموها اية هههههه المهم هناخذ الجزء العريض اللى فوق بس و تقرطفى البقدونس و الكسبرة و تغسليهم كلهم مع بعض ....تمام كدة 

تيجى بقى على دورق الخلاط و تحطيهم كلهم متخفيش على الخلاط لانك هتزودى ماية كتير علشان ميبقاش تقيل على الخلاط و اضربيهم كتيييييير اوى يعنى لا يقل عن ربع ساعة ضرب لحد ما ينعم جدا 

و بعد كدة هتجيبى حلة خدى بالك مش طاسة و تحطى فيها سمن و تنزلى 

العصير اللى عملناة فى الخلاط وتحطية على النار لحد ما يبدء يقلب و بعدين 

وطى النار و سبية يتسبك كويس جدا جدا تسلقى القلقاس فى مرقة مضاف ليها عصير لمونة لحد ما يستوى 

و بعد ما يتسبك السلق و الخضرة خدى حبة من السمن اللى طلع على 

الوش و حطية فى طاسة و اعملى تقلية توم ذى بتاعة الملوخية بالظبط و 

طشيها على السلق و بعدين طشيهم كلهم على القلقاس 
و بالف هنا و شفا 

بصى انا قولتلك حطى العصير فى حلة علشان هو ساعات بيطرطش جامد فبتحتاجى انك تغطية كويس و كمان علشان تبقى غويطة

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1 2 3 4 5
0 تصويتات / 43 مشاهدة

بانوراما الأسرة :: شعاع أمل :: بثينة هيكل

WWWbosyhiekal31
»

ابحث

تسجيل الدخول

عدد زيارات الموقع

5,353